Smoked Meatball Sandwich Op De Offset Smoker

Ben je klaar voor een nieuwe culinaire ontdekking? Vandaag nemen we je mee op een smaakreis met onze smoked meatbal sandwich – een verrassende combinatie van traditionele Amerikaanse rokerij en een moderne twist. Stel gerust vragen als iets niet duidelijk is; ik beantwoord ze graag!

De Magie van de Offset Smoker

Onze meatballs worden bereid op een authentieke Amerikaanse manier in een offset smoker. Dit betekent dat elke bal een diepe, rokerige smaak krijgt, perfect gebalanceerd met een subtiele zoetheid en kruidigheid. De traditionele techniek zorgt voor een lekkere bark en een sappige binnenkant – een waar genot voor elke fijnproever.

Welke Ingrediënten Heb je Nodig?

  • 1 blik tomaten blokjes (laat deze uitlekken)
  • 2 (royale) el Roomkaas
  • 240g Mexicaanse kaasmix
  • 2el Steak & Burger rub
  • 3-4st varkensbraadworsten
  • 2 snedes brood naar keuze
  • een rijkelijke marinara of tomatensaus
  • plakjes mozzarella kaas

Het Bereidingsproces

  1. Voorbereiding: Doe de tomatenblokjes in een zeef en laat deze uitlekken. Doe je dat niet zullen de meatballs tijdens het garen in elkaar zakken. Haal ondertussen het gehakt uit de worsten en doe deze in een kom. Voeg hieraan de rest van de ingrediënten toen en meng alles door elkaar. De tomatenblokjes en roomkaas vormen een smeuïge basis, terwijl de Mexican cheese en de Steak & Burger rub zorgen voor een pittige, karaktervolle twist.
  2. Vormen van de Meatballs: Maak van het mengsel mooie, gelijkmatige balletjes. Om consistent te werken kan je de balletjes knijpen met een ijsschep. Op deze manier zijn ze allemaal even groot, garen ze allemaal gelijk en kan je een beter en consistenter resultaat leveren. 
  3. Roken in de Offset Smoker: Leg de meatballs op een plaat en besprenkel ze rijkelijk met de Meatpal BBQ rub. Plaats de meatballs in de voorverwarmde smoker op 120-130°C. De langzame, gelijkmatige rook zorgt ervoor dat de smaken intenser worden en dat elke meatball een mooie bark krijgt.
  4. Op de Sandwich: Snij van het brood 2 mooie snedes en grill deze zodat ze krokant worden. Op de onderste snede breng je wat van je tomaten/marinara saus aan en daar leg je de smoked meatballs op. Boven op de meatballs leggen we de plakken mozzarella kaas. Met een bunsen brander kan je de kaas smelten.
Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.