Pigshots op de BBQ: Het Ultieme Recept voor Bacon-Wrapped Hapjes

Pig shots op de BBQ: De Ultieme Party Snack

Schrijf je in en ontdek als eerste onze nieuwe recepten, producten en ontvang gratis promocodes voor je bestelling.

Pig shots zijn zonder twijfel één van de meest verslavende hapjes die je op je BBQ kan maken. Stel je voor: krokant gebakken bacon gevuld met een romige mix van roomkaas, gerookte worst en jalapeño. Het zijn letterlijk kleine shotglaasjes gemaakt van varkensvlees – vandaar de naam pig shots. Perfect voor een BBQ-feestje, wedstrijdavond of gewoon als je zin hebt in iets verdomd lekkers van de smoker.

Het mooie aan pig shots? Ze zien er indrukwekkend uit maar zijn eigenlijk heel makkelijk te maken. Je hebt wat geduld nodig bij het assembleren, maar geloof me: één hap en je gasten zijn verkocht. Ik maak ze zelf regelmatig wanneer we vrienden over de vloer hebben en het is telkens hetzelfde verhaal.

Wat heb je nodig voor pig shots?

BBQ of Smoker indirect op 125°C

Ingrediënten:

  • Een gerookte worst (Kielbasa, rookworst of gedroogde worst)
  • Lapjes spek
  • Roomkaas
  • 100g geraspte cheddar
  • 1-2 jalapeños
  • Pork Rub (voorheen Meatpal) – bekroond tot beste sweet rub ter wereld!
  • Braai Red Sauce – The original of de Sweet & Spicy voor wat extra pit.

Benodigdheden:

  • Cocktailprikkers
  • Spuitzak of ziplock zakje
  • Rooster of bakplaat

Zo maak je pig shots stap voor stap

Stap 1: Voorbereiding

Snijd je gerookte worst in plakjes van ongeveer 1,5cm dik. Dit wordt de bodem van je Pig Shot. Wikkel vervolgens elke strip spek rond het stukje rookworst.

Stap 2: De roomkaasvulling maken

In een kom meng je de roomkaas met de geraspte kaas en fijngehakte jalapeño. Voeg hier een flinke eetlepel Pork Rub aan toe. Optioneel kan je wat hot sauce aan je mengsel toevoegen. Meng alles goed door elkaar tot je een mooie, gladde massa hebt.

Schep het mengsel in een spuitzak of een ziplock zakje waar je een hoekje afknipt. Dit maakt het straks een stuk makkelijker om je pig shots te vullen.

Stap 3: Assembleren – hier komt het op aan

Nu komt het leukste deel. Neem een plakje worst en wikkel er een halve strip spel omheen, zodat het lijkt op een shotglaasje. Het moet stevig aanliggen en overlappen aan de rand. Steek nu een cocktailprikker dwars door de bacon én de worst aan de onderkant. Dit houdt alles mooi bij elkaar tijdens het garen.

Plaats je pig shots op een rooster of bakplaat. Als je ze op een rooster zet kunnen vet en vocht er mooi onderuit lopen.

Stap 4: Vullen en afmaken

Nu ga je ze vullen met de roomkaas mix. Gebruik je spuitzak en spuit de vulling in elk shotglaasje tot net onder de rand van de bacon. Niet te vol maken want de kaas gaat tijdens het verdere garen nog uitzetten!

Top elke pig shot af met een schijfje jalapeño en een klein beetje extra Pork Rub.

Stap 6: De finish

Zorg dat de temperatuur van je BBQ zo’n 125°C meet. Plaats de gevulde pig shots op de grill en laat ze garen tot het spek gaar is. Wanneer de Pig Shots bijna klaar zij spuit je er de Braai Red Sauce overheen. Je kan kiezen voor The Original versie die zoet-hartig smaakt. Of de Sweet & Spicy met extra pit.

Haal ze van de BBQ en laat ze even rusten – ze zijn gloeiend heet! Na een paar minuten kan je de cocktailprikkers verwijderen en serveren.

Extra tips van het Braai team

Op maat maken naar jouw smaak: Vind je het te pittig? Laat de jalapeños weg en voeg in plaats daarvan wat verkruimelde ananas toe aan je roomkaas mix – dat geeft een zoete twist die perfect combineert met de Pork Rub.

Voorbereiden: Je kan de ‘schotglaasjes’ een dag van tevoren al assembleren en in de koelkast bewaren. Dan hoef je ze op de dag zelf alleen nog maar te vullen en te garen.

Serveer suggestie: Wij serveren onze Pig Shots altijd met een bakje Braai Red Sauce ernaast om in te dippen. Die combinatie van de rokerige Pig Shots met de zoet-hartige Kansas City saus… daar word je spontaan stil van.

Variatie: Sommige mensen maken een candied bacon versie door de bacon eerst te bestrijken met bruine suiker. Probeer het zeker eens uit als je van die zoet-hartige combo houdt.

Hoeveelheden: Reken op 4-5 pig shots per persoon als appetizer, of 8-10 per persoon als je ze als hoofdgerecht serveert (ja, dat doen sommige mensen echt!).

Kan je pig shots ook in de oven maken?

Absoluut! Niet iedereen heeft altijd zijn BBQ klaarstaan. Je kan ze perfect in de oven maken op zo’n 125-130°C Je mist dan wel die subtiele rooksmaak, maar ze zijn nog steeds verrukkelijk. Voor echt de beste smaak blijft een smoker onze aanrader.

Wat maakt pig shots zo speciaal?

Het is die perfecte combinatie van texturen en smaken. Je hebt de krokante bacon aan de buitenkant, de stevige worst als basis, en dan die romige, pittige vulling die het geheel bindt. De Pork Rub zorgt voor die typische Amerikaanse BBQ smaak met zijn balans tussen zoet en hartig. En laten we eerlijk zijn: alles wat met bacon omwikkeld is, is automatisch al goed.

Als je dit een leuk recept vindt, maak het dan voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Instagram en Facebook voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten.

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je als eerste op de hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

Pro tip: Maak er altijd meer dan je denkt nodig te hebben. Pigshots verdwijnen razendsnel en je gasten zullen gegarandeerd om meer vragen. Ik spreek uit ervaring: ik maak tegenwoordig standaard het dubbele van wat ik eigenlijk nodig heb.

Veel plezier met dit recept en laat ons zeker weten hoe het is afgelopen! Tag ons op Instagram of Facebook met je creaties. Ik kijk er altijd naar uit om te zien wat jullie ervan maken.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.