
Soms heb je gewoon zin in iets dat knettert van de smaak, vult als geen ander en perfect is om te delen: de loaded baked potato. Dit gerecht brengt alles samen wat je van comfortfood verlangt â krokant gebakken aardappeltjes, goudbruine kaas en knapperige spekreepjes .. Of je het nu serveert als bijgerecht bij een gegrilde steak of gewoon als hoofdrolspeler op een lazy Sunday, deze traybake smaakt altijd naar meer.
Het mooiste? Je maakt âm gewoon op de BBQ. Alles gaat samen op één bakplaat â of âsheetpanâ â en de rest doet het vuur. Makkelijk, snel en bomvol smaak.
Benodigdheden
- Aardappelen, genoegn om een bakplaat te vullen
- je favoriete geraspte kaas
- spek
- Steak & Burger rub.
- Beef rub
- Een bakplaat
- Gehakte peterselie
- 2-3 rode uien, fijn gesneden
- Braai Red Sauce (2de beste saus van de wereld)
- Een barbecue met indirecte hitte @200C
INSTRUCTIES
BBQ Voorverwarmen
Steek de BBQ aan en richt âm in op indirect grillen, met een temperatuur rond de 200°C.
Aardappels en spek voorbereiden
Ik heb mijn aardappels voorgekookt in een pot met water. Je kan ook al the way gaan en je aardappels op de BBQ garen. Zorg in ieder geval dat je aardappels gaar zijn voor de volgende stap.
Bak je spek super krokant in de pan.
Het gerecht bouwen
Leg je aardappels op de bakplaat en gebruik een burger smasher om ze plat te duwen. Heb je geen burger smasher? Gebruik de onderkant van een pot of pan. Plet de aardappels tot de hele bakplaat is gevuld. Besprenkel de aardappels met een goede laag Steak & Burger rub.
Vervolgend overdek je de aardappels met kaas. Hierboven op doe je de ui, het spek. Heb je zin in andere toppings? Doe ze er gewoon op! Besprenkel de kaas en toppings met de beef rub.
De loaded baked potato garen.
Zet de bakplaat op je smoker en sluit het deksel. Laat de loaded baked potato zo’n 25-30min garen zodat alles goudbruin en warm is.Â
Afwerken met garnituur
Haal de loaded baked potato van de barbecue en werk het geheel af met peterselie en barbecuesaus.Â
Waarom je dit moet proberen
Â