Laoded Baked Potato

loaded sheet pan potatoe

Soms heb je gewoon zin in iets dat knettert van de smaak, vult als geen ander en perfect is om te delen: de loaded baked potato. Dit gerecht brengt alles samen wat je van comfortfood verlangt – krokant gebakken aardappeltjes, goudbruine kaas en knapperige spekreepjes .. Of je het nu serveert als bijgerecht bij een gegrilde steak of gewoon als hoofdrolspeler op een lazy Sunday, deze traybake smaakt altijd naar meer.

Het mooiste? Je maakt ‘m gewoon op de BBQ. Alles gaat samen op één bakplaat – of “sheetpan” – en de rest doet het vuur. Makkelijk, snel en bomvol smaak.

Benodigdheden

  • Aardappelen, genoegn om een bakplaat te vullen
  • je favoriete geraspte kaas
  • spek
  • Steak & Burger rub.
  • Beef rub
  • Een bakplaat
  • Gehakte peterselie
  • 2-3 rode uien, fijn gesneden
  • Braai Red Sauce (2de beste saus van de wereld)
  • Een barbecue met indirecte hitte @200C

INSTRUCTIES

BBQ Voorverwarmen

Steek de BBQ aan en richt ‘m in op indirect grillen, met een temperatuur rond de 200°C.

Aardappels en spek voorbereiden

Ik heb mijn aardappels voorgekookt in een pot met water. Je kan ook al the way gaan en je aardappels op de BBQ garen. Zorg in ieder geval dat je aardappels gaar zijn voor de volgende stap.

Bak je spek super krokant in de pan.

Het gerecht bouwen

Leg je aardappels op de bakplaat en gebruik een burger smasher om ze plat te duwen. Heb je geen burger smasher? Gebruik de onderkant van een pot of pan. Plet de aardappels tot de hele bakplaat is gevuld. Besprenkel de aardappels met een goede laag Steak & Burger rub.

Vervolgend overdek je de aardappels met kaas. Hierboven op doe je de ui, het spek. Heb je zin in andere toppings? Doe ze er gewoon op! Besprenkel de kaas  en toppings met de beef rub.

De loaded baked potato garen.

Zet de bakplaat op je smoker en sluit het deksel. Laat de loaded baked potato zo’n 25-30min garen zodat alles goudbruin en warm is. 

Afwerken met garnituur

Haal de loaded baked potato van de barbecue en werk het geheel af met peterselie en barbecuesaus. 

Waarom je dit moet proberen

Deze loaded sheetpan potato is BBQ-comfort op z’n best. Het is een crowdpleaser die je makkelijk aanpast met extra toppings zoals jalapeño, pulled pork of een gebakken ei. En dankzij de combinatie van krokante aardappelen en smeuĂŻge toppings scoor je altijd.

 

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.