Smoked Bologna: De Verborgen BBQ-Schat die je Moet Proberen!

Bologna, ook wel bekend als ‘baloney’, is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een BBQ-feest organiseert. Maar geloof me, als je het eenmaal gerookt hebt, wordt dit eenvoudige vleeswarenproduct een ware smaakexplosie! In dit artikel neem ik je stap voor stap mee in de wereld van Smoked Bologna: een BBQ-gerecht dat eenvoudig te maken is en gegarandeerd indruk maakt op je vrienden en familie.

Waarom Smoked Bologna?

Bologna is een veelzijdig product. Het heeft een zachte textuur en een neutrale smaak die perfect is om rook en kruiden op te nemen. Het roken geeft de bologna een diepe, rokerige smaak, terwijl een goede rub of glaze zorgt voor een heerlijke gekarameliseerde buitenkant. Het is een betaalbaar en verrassend lekker BBQ-gerecht dat zowel beginners als doorgewinterde pitmasters zal aanspreken.

Benodigdheden

  • Een volledige hespenworst of Bologna (een halve kan ook maar is minder sexy)
  • Barbecue Red Sauce of mosterd als binder
  • Meatpal BBQ rub 
  • Een smoker op 120°C

Stap-voor-Stap Bereiding

Voorbereiding van de Bologna

Begin met het verwijderen van de buitenste laag van de bologna, indien deze aanwezig is. Snijd vervolgens met een scherp mes een ruitpatroon in de buitenkant van de worst. Dit helpt de rook en kruiden beter in het vlees te trekken.

Breng de Rub Aan

Bestrijk de bologna met een dun laagje mosterd of Barbecue Red Sauce. Dit werkt als een plakkerige basis voor de kruiden. Wrijf vervolgens royaal je de hele worst in met de Meatpal BBQ rub, zodat elke kant goed bedekt is.

De Meatpal en de Barbecue Red Sauce. Twee producten om het altijd beter te doen als de rest. De meatpal is perfect voor varken en kip. Onze Red Sauce is zoet, hartig en niet pikant. Gebruik hem als dip, topping, glaze of marinade voor ALLES!

Het Roken

Stel je smoker in op een temperatuur van 110-120°C (225-250°F). Gebruik houtsnippers naar keuze voor extra smaak. Plaats de bologna direct op het rooster en laat deze 2 tot 3 uur rustig roken. Tijdens dit proces zal de buitenkant van de worst mooi donker kleuren en krijgt het een heerlijke korst.

De Glaze Toevoegen (optioneel)

Wil je een extra smaakdimensie? Bestrijk de bologna in het laatste half uur met een de Barbecue Red Sauce (eventueel aangelengd met appelsap) voor een kleverige, gekarameliseerde buitenkant.

Serveren en Genieten

Haal de bologna uit de smoker en laat hem een paar minuten rusten. Snijd in dunne plakken en serveer als sandwich met pickles en een romige coleslaw, of snijd in blokjes als snack met een dipsaus.

Conclusie

Smoked Bologna is een verrassend eenvoudig, maar super smaakvol gerecht dat je volgende BBQ-avond naar een hoger niveau tilt. Of je nu een beginner bent of een ervaren BBQ’er, deze rookworst zal zeker een hit zijn bij je gasten.

Happy Smoking! 🔥

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
25.00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.