Wij gaan naar het wereldkampioenschap barbecue

The Jack Daniels invitational barbecue, ook wel “The Jack” genoemd, is het wereldkampioenschap barbecue. Het wordt beschouwt als ‘s werelds meest prestigieuze barbecuewedstrijd in low & slow BBQ. Elk jaar ontpopt Lynchburg in Tennessee zich tot de BBQ hoofdstad van de wereld want dan verzamelen alle nationale en internationale top teams op de terreinen van de Jack Daniels distilleerderij.

De prijs? HEEL VEEL respect (en 25000$) want op The Jack komen enkel de beste van de beste. Je kan je niet voor deze wedstrijd inschrijven, je moet er voor kwalificeren om er aan te kunnen deelnemen. wereldkampioenschap barbecue

Hoe zijn we daar geraakt?

Je kan je niet inschrijven voor de The Jack, je moet er voor kwalificeren en dat doe je door het beste Belgisch team te worden op een wedstrijd die in België doorgaat. 
Wanneer je dan beste Belg wordt dan schrijven ze je naam op een bung (dit is zo’n stop om een houten vat af te dichten) en gaat die in een pot met alle andere teams die zich doorheen het jaar kwalificeren voor de wedstrijd.

Uiteindelijk, ergens begin september, komt het moment van the draw er aan. Dit is het moment dat men door middel van blinde loting één team gaat selecteren uit alle gekwalificeerde teams van je land. Voor de US-team is het wat anders: daar houden ze de winnaars per staat bij in een pot.

Dus om er te geraken moet je ten eerste winnen en alle andere Belgische teams verslaan op een wedstrijd in België. Daarna heb je een goei portie geluk nodig om geloot te worden. We zijn in 2022 gestart met het Barbecoa BBQ team en hebben 2 bungs kunnen verzamelen dus we dachten een grote kans te maken… Tot het moment dat de organisatie besliste om alle kwalificaties van 2020 en 2021 mee te nemen. Toen is de wedstrijd omwille van covid niet kunnen doorgaan.  We zagen onze kansen drastisch verkleinen en hadden de hoop al opgegeven. 

Maar toen kwam het verlossen bericht van de organisatie dat we geselecteerd waren.

no walk in the park

Vanaf dag 1 zijn we begonnen met onze voorbereidingen want dit is een hele onderneming. Je kan namelijk al je BBQ spullen niet meenemen. Je moet goed plannen wat je wel/niet kan meenemen en al de rest moet je via-via iemand in de U.S zien te bemachtigen.

We hebben natuurlijk de ambitie om te presteren maar je staat hier tegenover de top van de wereld, professional wiens BBQ hun vak is en die 30-40 wedstrijden per jaar doen met hun eigen uitrusting.

We blijven nederig en fier op het feit dat wij er al mogen naar toe gaan. We zullen ons uiterste best doen en vooral plezier maken! Zonder hulp waren we er nooit geraakt dus bedankt Atelier François / Carmans, Big Green Egg

Heb je vragen over wedstrijd BBQ, wil je het proberen maar weet je niet waar te beginnen? Contacteer ons gerust op Facebook of Instagram we gegeven graag advies en zien Low & Slow BBQ graag verder groeien in België.

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.