5 manieren om een Alabama white sauce te gebruiken

Alabama White BBQ Sauce is een unieke saus die origineel komt uit Alabama, Verenigde Staten. Het is gemaakt met mayonaise, appelazijn en specerijen en geeft een frisse en tangy smaak aan elk gerecht. De saus is perfect voor barbecue, maar er zijn talloze andere manieren om deze heerlijke saus te gebruiken. Lees verder om te ontdekken hoe u deze veelzijdige saus kunt gebruiken in uw volgende maaltijd.

Waarom is een alabama white sauce wit?

Witte barbecue saus, aka Alabama White sauce, is hoofdzakelijk gemaakt van mayonaise en appelazijn. Hierdoor krijgt de saus zijn herkenbare witte kleur. Om de saus meer pit te geven kan je er verschillende specerijen aan toevoegen. De meest voorkomende smaakmaker is mierikswortel 

De saus is zeer veelzijdig en je het gebruiken op alles gaande van kip tot gegrilde groenten. 

 

Hoe gebruik je een alabama white sauce?

Gebruik het op gerookte of gegrillde kip

Alabama white sauce en kip is een perfect huwelijk. Geruchten vertellen dat dit de manier is hoe de white sauce destijds zijn plek heeft geclaimed in de wereld. ‘t Zal ruim een eeuw geleden zijn dat Big Bob Gibson in Decatur, Alabama zijn kippen vleugelde en gaarde op de BBQ. Wanneer de beestjes een rijkelijke bark hadden dompelde hij ze onder in zijn toen-nog-niet-zo-gekende-white-sauce

Tot op de dag van vandaag maakt head-chef Chris Lilly deze klassieker nog altijd in het Big Bob Gibson BBQ restaurant

Pimp je pulled pork burger

Pulled pork broodjes zijn altijd lekker en scoren haast bij elk publiek. Traditioneel worden deze meestal gemaakt met een Barbecue Red Sauce. Maar als je eens verrassend uit de hoek wilt komen dan kan je je broodje ook eens maken met een Alabama white sauce. 

Heb je zelf geen tijd om pork te roken dan zijn wij er om je te helpen.

Als basis voor koolsalade

Meestal is de basis voor koolsalade een lekke mayonaise. Dus het is logisch dat een Alabama White BBQ saus dit klassieke bijgerecht naar een heel ander niveau kan brengen.

upgrade je gegrilde groenten

Alabama white sauce past perfect bij vlees, maar het is ook enorm lekker in combinatie met groenten. Grill bijvoorbeeld wat mini broccoli, asperges of courgettes en besmeur ze op het einde met white sauce.

Een dip voor alles

Gegrilde vis en schaaldieren, wings, gefrituurde kip, pulled pork, verse groenten… Als het gaat om te dippen dan zijn je opties quasi oneindig. 

Doorheen de jaren dat we op ontdekking gegaan zijn in de USA hebben we verschillende sauzen geproefd. Op basis van onze ervaringen hebben we zelf een een white BBQ sauce ontwikkeld die het hart en de ziel van de zuidelijke keuken weerspiegelt. 

Om de smaak te ontdekken moet je geen grote potten kopen. Op onze menukaart bij Braai kan je je potjes van 125ml vinden

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.