Esquites of corn in a cup is een traditioneel Mexicaans snack waarin gegrild mais, zure room en mayonaise de basis vormen. Verder combineer je het met alles wat in je opkomt om er een heerlijke mais salade van te maken.
Benodigdheden
- 4 mais kolven
- 170gr mayonaise
- 120gr zure room
- 1el limoensap
- 220g parmezaanse kaas
- 2el beef rub
- Steak & Burger rub
INSTRUCTIES
TIP: voeg beetje per beetje de mayonaise en de zure room toe. Op die manier kan je zelf kiezen hoe smeuïg je het wilt maken.
De mais voorbereiden
Maak een BBQ klaar om de maiskolven te grillen. We hebben een hete kolenhaard nodig zodat we deze goed kunnen grillen.
Gebruik een binder op de maiskolven zodat de kruiden er aan blijven kleven. Wrijf de maiskolven in met een dun laagje mayonaise of olijfolie. Rub nu de mais in met de Steak & Burger rub. Deze rub bevat geen toegevoegd suikers waardoor je hem kan gebruiken om te grillen.
Leg de kolven op de rooster en draai ze frequent zodat ze mooi aanblakeren van de directe hitte.
De esquites mengen
- Wanneer de mais klaar is verwijder je deze van de kolf. Je kan dit gemakkelijk doen door met een mes langs de kolf te snijden.
- Doe de mais in een kom en voeg hier aan toe: de mayonaise, de zure room, de parmezaanse kaas, 2 eetlepels beef rub.
- Meng alles goed onder elkaar en voeg en presenteer dit in een serveerschaal of kom.
- Werk de bovenkant af met parmezaanse kaas. Optioneel kan je er gehakt leftover vlees, zoals brisket of pork, aan toevoegen.