Smoked Cream Cheese op de BBQ

Ik hou wel van een goede appetizer en gezien ik geen echte fan van humus ben komt er standaard wel Buggles met geitenkaas op tafel. Eén van de laatste gektes is zeker en vast smoked cream cheese. Het is meest simpele appetizer die er is volgens mij want het is letterlijk kaas gekruid met je favoriete rub die je gedurende 2 uren smoked en BOEM! Je hebt opeens het meest virale recept op tafel. Zij die de rage vorig jaar hebben gemist kunnen hier het recept lezen.

Benodigdheden

Instructies

Zorg ervoor dat je BBQ of smoker draait op 180-200°C. Je kan dit op eender welke BBQ doen zolang je maar een indirecte setup hebt. In het geval van een kamado of kettle gebruik je rookhout voor de smokey touch.

Plaats de roomkaas op een plankje, een tray of aluminium folie. Je moet er gewoon voor zorgen dat de kaas niet doorheen de grilt valt 😉. Het is optioneel maar het presenteert mooi: snij met een mes een diamantstructuur in de bovenkant.

Strooi nu een mooie laag rub boven op de roomkaas. We gebruiken hier de Meatpal rub. Maar gebruik gerust je favoriete rub. Of combineer rubs. Rub gerust de zijkant van de roomkaas, je kan niets fout doen.

Plaats nu de roomkaas op de BBQ gedurende 2uren. Zolang je BBQ op temperatuur blijft moet je er niet naar kijken. Na 2 uren haal de je kaas van de BBQ en is die klaar. Eet het, warm, direct van de BBQ of bewaar het in de koelkast voor later. Voor mij past een zoute cracker het beste bij deze smoked cream cheese. The choice yours.

Als je dit een leuk recept vind volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we american style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.