Zo maak je een Alabama White Sauce

De Alabama White Saus kent zijn oorsprong – zoals de naam als doet vermoeden – uit het Noorden van Alabama. Robert Gibson (aka Big Bob Gibson) bedacht in de jaren 20 van vorige eeuw een alternatief voor de rode BBQ saus op basis van ketchup die toen zo populair was. De Alabama White Sauce leeft in hoog contrast ten op zicht van een normale BBQ saus daar hij op basis van mayonaise is gemaakt. In Europa zouden wij het wellicht meer als een dressing omschrijven. 

Dit is hoe je een Alabama White Sauce maakt:

BENODIGDHEDEN

  • Een grote mengkom
  • Een handklopper
  • Een weegschaal
  • Mayonaise: 1400g
  • Mierikswortel: 24g
  • Water: 270g
  • Appelciderazijn: 360g
  • Peper: 24g
  • Zout: 12g
  • Cayennepeper: 6g

INSTRUCTIES

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en doe ze in een kom. Gebruik een handklopper om de alles goed onder elkaar te mengen. Meng stevig door zodat de droge kruiden goed lost geklopt zijn. 

Verdeel de saus over één of meerdere potjes en waar deze in koelkast. Een white saus is afhankelijk van de houdbaarheid van de mayonaise zo’n 6 maanden goed. 

Hou er rekening mee dat wanneer de saus lang in de frigo staat de olie die in de mayonaise zit zich zal scheiden van de rest en onderaan je pot komt te liggen. Dit ziet er misschien wat raar uit maar is perfect normaal. Schud gewoon met de pot en alles is terug onder elkaar gemengd.

Zoek je nog tips hoe je een Alabama White Sauce kan gebruiken? In deze blogpost geef ik 5 manieren hoe je een de Alabama White Sauce kan combineren met gerechten.

Geen zin of tijd om het zelf te maken? Je kan onze White Sauce ook gewoon in onze webshop kopen.

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.