
Wie kan er weerstaan aan sappig vlees met een knapperig jasje van bacon? Precies, niemand! Bacon Wrapped Pork Lollypops zijn niet alleen onweerstaanbaar lekker, ze zien er ook nog eens geweldig uit. Perfect als fingerfood voor je BBQ-feestje of als heerlijke snack tussendoor.
Wat maakt Bacon Wrapped Pork Belly Lollypops zo speciaal?
Deze heerlijke BBQ-snack combineert buikspek met een laagje spek, gegaard op de barbecue tot de bacon perfect krokant en goudbruin is. Het resultaat? Een explosie van smaak bij iedere hap. Door de handige stokjes lijken ze op lolly’s, wat niet alleen leuk oogt maar ook makkelijk eet.
Ingrediënten
- Buikspek
- lapjes ongezouten spek van +- 2mm dik
- Steak & Burger rub. Te koop in de webshop
- Braai Red Sauce. Te koop in de webshop.
- Houten saté stokjes.
- Barbecue op 120°C
Bereiding
(fotogallerij onderaan de blogpost)
Barbecue instellen voor indirect garen
-
Doeltemperatuur: 120 °C (low & slow)
-
Opstelling: maak je barbecue klaar om indirect te garen en leg de lollypops in de koude zone.
Buikspek voorbereiden en snijden
-
Zwoerd (vel) verwijderen: Gebruik een scherp mes om het zwoerd af te snijden.
-
Repen snijden: Snijd het buikspek in repen van circa 2 vingers dik; dunner garen sneller, dikker geeft meer bite.
-
Satéprikkers: Rijg de repen op houten prikkers (voorweken is niet nodig bij indirect garen).
Eerste smaaklaag: Steak & Burger Rub
-
Rub aanbrengen: Wrijf elke lap royaal in met de all-round Steak & Burger Rub (zie webshop).
-
Waarom deze rub?
-
Geen verbrande korst door suikervrij recept
-
Geschikt voor zowel low & slow (direct) als hot & fast (direct) bereidingen
-
Inwikkelen met spek voor extra malsheid
-
Speklaag: Wikkel elke reep in met 1–2 dunne plakjes spek.
-
Diktecontrole: de plakjes mogen elkaar wat overlappen maar niet te veel. Op die manier bakt het spek beter uit en wordt het krokanter.
-
Why bacon? Bacon makes everything better en het zorgt voor een krokant randje.
-
Tweede smaaklaag: Pork Rub
-
Rub kiezen: We gebruiken de Pork Rub (te koop in de webshop). Deze is verkozen tot beste rub van de wereld tijdens de International Flavor Awards 2025.
-
Aanbrengen: Rub de lollypops rondom royaal in de Pork Rub.
-
Inwerktijd: Laat 30 minuten intrekken op kamertemperatuur voor diepe penetratie.
HEB JE AL EEN ZWANWORST OP DE BBQ GEMAAKT?
Tover een ordinaire Zwanworst om tot een heerlijke snack op de barbecue. Zalig goed goed bij de borrel en de kinderen smullen mee.
Garen van de Bacon Wrapped Pork Belly Lollypops
-
Leg de lollypops op de koelste kant van de barbecue en sluit de deksel.
-
Deksel toe en wachten: De kerntemperatuur moet minimaal 70–75°C zijn. Maar het is ook belangrijk dat de lollypops super mals aanvoelen. Zorg dat je enkele uren de tijd hebt.
-
Check malsheid: Prik in het dikste deel; voel je weinig weerstand, dan is het spek perfect gaar.
Derde smaaklaag: Glazuren met Barbecue Red Sauce
-
Saus kiezen: Barbecue Red Sauce (zie webshop), uitgeroepen tot tweede beste saus ter wereld.
-
Glazen: Bestrijk de lollypops met een dunne laag saus.
-
Afwerking: Laat nog 5 minuten op de BBQ met de deksel dicht voor een glanzende, sticky finish.
Barbecue is laagjes van smaak!
Barbcue is de kunst van het aanbrengen van laagjes smaak. Tijdens het bereiden van de Bacon Wrapped Pork Belly Lollypops hebben we in verschillende fases laagjes rub aangebracht die elk hun unieke smaak zullen geven. Daarna hebben we het buikspek gerookt op de barbecue wat ook nog voor een extra smaakdimensie zorgt. Als final touch hebben we de Bacon Wrapped Pork Belly Lollypops geglazed met Barbcue Red Sauce. Het resultaat is sappig mals buikspek aan de binnenkant met een lekker krokant buikspek aan de buitenkant.
Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten.