Bacon Wrapped Pork Belly Lollypops: Simpel En Lekker!

Braai BBQ Bacon Wrapped Lollypops

Wie kan er weerstaan aan sappig vlees met een knapperig jasje van bacon? Precies, niemand! Bacon Wrapped Pork Lollypops zijn niet alleen onweerstaanbaar lekker, ze zien er ook nog eens geweldig uit. Perfect als fingerfood voor je BBQ-feestje of als heerlijke snack tussendoor.

Wat maakt Bacon Wrapped Pork Belly Lollypops zo speciaal?

Deze heerlijke BBQ-snack combineert buikspek met een laagje spek, gegaard op de barbecue tot de bacon perfect krokant en goudbruin is. Het resultaat? Een explosie van smaak bij iedere hap. Door de handige stokjes lijken ze op lolly’s, wat niet alleen leuk oogt maar ook makkelijk eet.

Bacon Wrapped Pork Belly Lollypop maken: zo doe je het!

Ingrediënten

  • Buikspek
  • lapjes ongezouten spek van +- 2mm dik
  • Steak & Burger rub. Te koop in de webshop
  • Braai Red Sauce. Te koop in de webshop.
  • Houten saté stokjes.
  • Barbecue op 120°C

Bereiding

(fotogallerij onderaan de blogpost)

Zorg dat je barbecue ingesteld is om indirect te garen op 120°C.

Meestal zit op je stuk buikspek nog het de huid. Ook wel het zwoerd genoemd. In andere gerechten zoals Porchetta kan het het zwoerd aan het vlees laten omdat dit krokant te roosteren. In dit gerecht gaan we dit niet doen en moet je het zwoerd verwijderen van het vlees.

Snijd het buikspek in dikke lange repen en prik deze op je houten saté stok. Je kan de dikte van de repen zelf kiezen. Hoe dunner je ze snijdt des te sneller zal het garen gaan. Ik heb het buikspek zo’n 2 vingers dik gesneden. Je moet trouwens de satéprikker niet laten weken in water. We gaan niet direct grillen dus het hout komt niet in contact met een vlam. 

Zet elke lap buikspek goed in de rub. Gebruik hiervoor de Steak & Burger rub (zie webshop). Ik heb deze kruidenmix ontwikkeld voor steak en burgers. Maar eigenlijk is dit een all-round mix geworden die je bij alles kan gebruiken. De rub bevat geen toegevoegd e suikers waardoor je heb low & slow (indirect) en hot-and-fast (direct) kan gebruiken. Ik gebruik heb zelf als peper en zout de keuken. De smaak is te goed om hem enkel en alleen tijdens het barbecueën te gebruiken. 

Wikkel het buikspek nu in met de lapjes spek. Waarschijnlijk zal je 2 lapjes spek nodig hebben om het buikspek helemaal in te wikkelen. Maar dat is niet erg. Er is nooit genoeg spek! Zorg wel dat het spek niet te dik op elkaar ligt, zo kan alles mooi uitbakken en garen. 

braai bbq hotdog burnt ends

HEB JE AL EEN ZWANWORST OP DE BBQ GEMAAKT?

Tover een ordinaire Zwanworst om tot een heerlijke snack op de barbecue. Zalig goed goed bij de borrel en de kinderen smullen mee.

We gaan nu een tweede laag smaak aanbrengen met de Pork Rub (zie webshop). Rub de Pork Belly Lollypop nu rondom in met de Pork Rub. Je mag dit rijkelijk aanbrengen en zo’n 30min intrekken. De smaak van deze rub is extreem goed bij varken. De Pork Rub noemde vroeger Meatpal en werd tot de BESTE KRUIDENMIX van de wereld verkozen tijdens de International Flavor Awards 2025.

Na een 30-tal minuten leg je de Pork Belly Lollypops om de barbecue. Doe de deksel dicht en laat alles garen tot het buikspek klaar is. Technisch is buikspek is gaar op een temperatuur tussen de 70°C en 75°C en kan je het zonder problemen eten. Maar je moet er ook op letten dat het vlees goed mals is: prik er in en voel je nog veel weerstand hebt. 

Het is geen enkel probleem als je buikspek een hogere temperatuur meet. Je vlees moet lekker mals zijn en het spek rondom moet een mooie donkere, zwoele, rode kleur hebben. Wanneer dit zo is nemen we de Bacon Wrapped Pork Belly Lollypops van de barbecue en gaan we ze glazen. 

Door de te glazen – ook wel lakken genoemd – brengen we de 3de laag smaak aan. We gebruiken hiervoor de 2de beste saus van de wereld: de Barbecue Red Sauce (zie webshop). Breng een dun laagje saus rondo de lollypops aan en zet ze een 5-tal minuten terug op de barbecue. Daarna zijn de Bacon Wrapped Pork Belly Lollypops klaar om op te eten. 

Laagjes van smaak!

Barbcue is de kunst van het aanbrengen van laagjes smaak. Tijdens het bereiden van de Bacon Wrapped Pork Belly Lollypops hebben we in verschillende fases laagjes rub aangebracht die elk hun unieke smaak zullen geven. Daarna hebben we het buikspek gerookt op de barbecue wat ook nog voor een extra smaakdimensie zorgt. Als final touch hebben we de Bacon Wrapped Pork Belly Lollypops geglazed met Barbcue Red Sauce. Het resultaat is sappig mals buikspek aan de binnenkant met een lekker krokant buikspek aan de buitenkant.

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.