Chicken Wings Buffalo Style

Wanneer ik in de USA ben staan chicken wings Buffalo style standaard op mijn must-eat list. Zonder ben ik niet in de USA geweest. De beste wings heb ik gegeten bij Edz Wingz in Fayetteville, TN. Je zou er tijdens je roadtrip wellicht nooit uit je eigen stoppen. Maar het moest in 2016 geweest, toen ik uitgenodigd was op de Wereld Kampioenschappen BBQ bij Jack Daniels, dat Byron me meenam naar Edz Wings.

Sindsdien passseert dit recept voor Chicken Wings Buffalo Style wel eens vaker de revue. 

Benodigdheden

  • 1kg Chicken Wings
  • Frank’s Red Hot Buffalo saus
  • Braai Red Sauce
  • 1 – 2el Chili flakes
  • Olijf olie
  • Maiszetmeet
  • Wingman rub
  • BBQ met een directe en indirect zone
  • Een skillet om de saus te mengen
  • 2gr Ongezouten boter
  • Steak & Burger rub

INSTRUCTIES

Grillen van de Chicken Wings

  • Doe de chicken wings in een kom en breng olijfolie aan als binder. 
  • Breng een rijkelijke laag Wingman rub aan op de wings. 
  • Voeg daarna een lepel maiszetmeel mee toe aan de kom en meng dit door de chicken wings. Dit zal de huid van de wings doen uitdrogen waardoor de huid een betere ‘bite‘ heeft.
  • Laat dit even intrekken en terwijl steek je een barbecue aan. Zorg dat je een zone met indirecte en directe hitte hebt. We gaan namelijk de chicken wings grillen boven de directe zone. Achteraf gaan we ze glazen op de indirecte zone. 
  • Wanneer je barbecue op temperatuur is leg je de wings op de rooster boven de hete kolen. Draai ze regelmatig zodat ze rondom een mooi bark krijgen zonder dat ze aanbranden.
  • Wanneer ze allemaal een mooie bark hebben plaats je de wings in de indirecte zone. Hier kunnen ze wat verder garen terwijl we de saus maken. 

Voor de saus

  • neem een skillet en doe hier een scheut olijfolie in. Laat de olijf opwarmen en voeg daarna 1-2 eetlepels chili vlokken toe.
  • Aan de olijfolie voeg je zo’n 100ml Red Sauce en zo’n 100ml Red Hot Buffalo saus toe. Afhankelijk van de hoeveelheid wings moet je meer saus gebruiken.
  • Als laatste voeg je 1el Steak en Burger rub toe en 20gr ongezouten boter.
  • Laat het geheel op een laag vuurtje een beetje intrekken. 
  • Vind je de saus te dik dan voeg je meer Red Sauce en Red Hot Buffalo Sauce toe.

Afwerken van de Chicken Wings

  • Haal de chicken wings van het vuur en dompel ze onder in de warme buffalo saus.
  • Als je een rooster hebt waar de chicken wings op kunnen liggen om af te druipen leg je ze hier op. Zo niet: laat de wings voldoende uitlekken boven de pot met de saus. 
  • Wanneer alles door de saus is gehaald plaats je de wings terug op de BBQ in de indirecte zone. Laat de ze zo’n 5-7 minuten op de BBQ met gesloten deksel zodat de saus kan glazen. 
    Tip: voor extra smaak zou je wat rookhout of pellets in de kolen kunnen gooien. De rooksmaak gaat dan blijven plakken op de saus.

Je chicken wings buffalo style zijn nu klaar. Geniet er van!

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.