Maak je eigen smoked queso voor de loaded nacho’s deze zomer. Heb je al eens geprobeerd om kaassaus te maken op de BBQ? Ontdek hier het recept voor smoked queso die mega populair was in onze takeaway.
Benodigdheden
Dit recept maar smoked queso voor 3-4 personen
- een groene paprika
- een rode paprika
- een blik champion crème soep
- een blik tomatenblokjes
- 20g jalapeno pepers
- 250g geraspte gouda
- 250g geraspte cheddar
- Meatpal BBQ rub
- een smoker indirect op 130-140°C
INSTRUCTIES
Een pellet smoker verleent zich ideaal voor het maken van smoked queso. De intensiteit van rook afkomstig van pellets is naar mijn mening heviger dan in andere toestel. En een queso kan dit wel verdragen.
Als je dus thuis met een kamado of een andere type toestel werkt moet je geen schrik hebben om extra rookhout te gebruiken.
- Zet de smoker aan en zorg dat deze op 130-140°C draait
- Snij de paprika’s en jalapeño’s in kleine blokjes zo dat ze makkelijker garen.
- Doe eerst de kaas in de skillet
- Daarna doe er de tomatenblokjes en de champion crème soep bij.
- Als laatste doe je de paprika blokjes en jalapeño pepers er bovenop zodat deze de meeste hitte krijgen en dus garen.
- Bestrooi alles héél rijkelijk met de Meatpal kruiden
- Zet de skillet op de smoker, roer regelmatig, totdat alles is gesmolten tot een mooie kaassaus.