Spicy Candy Bacon

Stel je voor: het sissende geluid van spek in de de BBQ, de geur van suiker en kruiden die zich vermengen tot een onweerstaanbare zoete hitte. Dit is niet zomaar bacon, dit is Spicy Candy Bacon—de ultieme combinatie van zoet en pittig, perfect om je smaakpapillen wakker te schudden. Zin om het zelf te maken? Duik in ons recept en ontdek je nieuwe favoriete snack!

Benodigdheden

INSTRUCTIES

Leg het spek plat op een grillrooster. Een bakplaat kan ook werken maar ik vind dat met een grillrooster er makkelijker hitte en rook aan het spek kan.

Als eerste kruid je het spek stevig met de Steak & Burger rub. Let op: gebruik minder rub als je spek al gezouten is. De Steak & Burger rub is een all-round rub op basis van zout, peper en look. Je kan deze op alles gebruiken dat smaak nodig heeft. Ik gebruik hem als peper en zout in de keuken. 

Nadat je het spek in de rub hebt gezet bestrooi je het spek met chili flakes. Gebruik dit zo rijkelijk als dat je zelf wilt. 

Bovenop de chili flakes strooien we wat lichte bruine suiker. Een dun laagje is voldoende. De suiker zal straks smelten en een dun, zoet laagje, rond je spek vormen.

Bestrooi nu de suiker met de Meatpal rub. Onderneem de paprika in deze rub zal je Spicy Candy Bacon een extra smaak boost geven. Werk het spek af met een streep Barbecue Red Sauce en je hot sauce naar keuze.

Zet je rekje of bakplaat nu, indirect, op de smoker bij een temperatuur van 120-130°C. Je mag ook warmer gaan dan gaat het enkel sneller klaar zijn. Wanneer het spek gaar is, is je Spicy Candy Bacon klaar. Tip: wanneer de randen van het spek beginnen te verkleuren en je spek een mooie rode kleur krijgt is dit meestal het teken dat het klaar is. 

Laat de Candy Bacon  een beetje afkoelen. Ik heb het het liefst wanneer het lauw is als appetizer. De Bloody Mary fans kunnen heb gewoon in hun cocktail duwen!

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
25.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.