Alles begon in 2022

Braai BBQ doet in samenwerking met Barbecoa mee aan professionele KCBS barbecue wedstrijden. KCBS (Kansas City Barbecue Society) is de grootste barbecue en grill organisatie in de wereld en telt meer dan 20.000. 

De wedstrijden zijn van hoog professioneel niveau en we nemen het op tegen de beste van de beste. Tijdens deze barbecuewedstrijden verwachten de juryleden niets minder dan deskundige grillvaardigheden. Het lijkt op de Olympische Spelen van wedstrijdbarbecue: we komen

voorbereid om te strijden en te winnen van enkele van de beste teams ter wereld. De wedstrijden hebben vier categorieën: kip, ribben, varkensschouder en brisket. Wil je zelf een poging wagen en ben benieuwd hoe zo’n wedstrijd verloopt? Je kan het hier lezen op de blog van Braai BBQ.

Career highlights

Jack Daniels World Championship

In 2022 werden we als beste Belgisch team uitgenodigd door Jack Daniels op de wereldkampioenschappen.

4de beste saus van de wereld

In 2022 werd onze Braai Red Sauce met een ex aequo score op nr. 4 geplaatst op de Jack Daniels World Championship BBQ

Belgisch Kampioen -RIBS ’22

In 2022 werden we Belgisch Kampioen Low & Slow barbecue in de categorie ribben. 

VICE BELGISCH KAMPIOEN – PORK ’23

In 2023 werden we vice Belgisch kampioen in de categorie Pork tijdens het Belgisch Kampioenschap Low & Slow BBQ

VICE BELGISCH KAMPIOEN – RIBS ’23

In 2023 werden we vice Belgisch kampioen in de categorie Ribs tijdens het Belgisch Kampioenschap Low & Slow BBQ

WorLD championship SCA X – 13th RIBS

In 2024 behaalde we de 13de plaats op het wereld kampioenschap SCA, categorie ribben, in de USA. 

Beste Europese Grill Saus ’24

Als eerste Europeaan wonnen we de 2de plek op de International Flavour Awards.