King Ranch casserole is een populaire Tex-Mex ovenschotel die vaak gemaakt wordt met laagjes tortilla’s, kip (of soms rundergehakt), kaas, en een romige saus. De saus kan een mix zijn van tomaten, groene pepers, en roomsoep, champignonroomsoep. Hoewel er geen directe link te vinden is zegt de legende dat deze schotel is vernoemd naar de beroemde King Ranch in Texas.
Het gerecht is hartig en rijk van smaak, en is vooral populair in het zuiden van de Verenigde Staten. Het wordt vaak geserveerd als een comfort food voor familiediners en bijeenkomsten.
Benodigdheden
- 3-4 kippenfilets
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 blik champignonroomsoep
- 1 grote rode of witte ajuin
- 1 jalapaño’s
- 200g maïs nacho’s (crushed)
- Tostadas of harde Tortillas
- Geraspte kaas
- Beef rub
- Wingman rub
- Braai Red Sauce
INSTRUCTIES
Voorbereiding
- Vlinder de kippenfilet zodat deze dunner is en sneller zal garen. Rub nu alle zijden van de kippenfilet stevig met de Wingman kruiden en laat dit gedurende 30-40min intrekken.
- Maak ondertussen een BBQ klaar met een directe zone om te grillen en een indirecte zone om te garen. Gril de kippenfilets boven de directe zone. Draai voldoende om zodat je een mooie korst krijgt zonder dat ze aanbranden. Gebruik eventueel de indirecte zone om je kip verder te laten garen zonder te grillen.
- Laat de kip wat rusten en afkoelen terwijl je de ajuin en jalapeño in kleine stukjes snijdt en stooft in een pan of skillet.
King Ranch vulling maken
- Snij de kip in blokjes en doe deze in een grote kom.
- Aan de kom voeg je toe: de tomatenblokjes, de champignonroomsoep, de gestoofde ajuin en jalapeno, de mais nacho’s.
- Meng alles goed onder elkaar en voeg er 1 tot 2 eetlepels Braai Red Sauce aan toe.
De ovenschotel bouwen
- In een ovenschotel leg je op de bodem tostadas of harde tortilla’s.
- Hierop leg je een laagje van onze vulling die we eerder hebben gemaakt.
- Bovenop de vulling breng je een laagje Beef rub aan.
- Plaats opnieuw een laagje tostadas of harde tortilla’s boven op de vulling en herhaal de stappen tot als je vulling is opgewerkt.
- Werk de bovenste laag af met geraspte kaas en Beef rub kruiden.
- Plaats de ovenschotel op de BBQ (indirect) met een temperatuur van 125°C – 135°C. Wacht tot als de kaas is gesmolten en de volledige ovenschotel warm is alvorens te serveren.
Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten.
Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.
Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.