Deze bacon crackers zag ik op het web voorbij komen. Het bleek een geweldige, simpele, snack te zijn. Bacon, bruine suiker op een cracker met een jalapeño er bovenop voor een extra kick. We hadden er bij wijze van test 12 gemaakt maar dit was bijlange niet voldoende!.
Benodigdheden
- Pellet smoker op 135°C
- Spek (niet te dun, toch 3mm dik)
- Lichte bruine suiker
- 12 Crackers
- 3 Jalapeños
- een mes
- grill om je crackers op te leggen
- Meatpal BBQ rub
- Optioneel: Braai Red Sauce
INSTRUCTIES
- Maak zeker voldoende, want deze Bacon Crackers gaan hard! Zorg dat je pellet smoker draait op 135°C.
- Leg je crackers op een kookrekje zodat je ze op en van de smoker kan nemen.
- Snij met je mes het spek op maat van je cracker en leg op elke cracker 1 lapje spek.
- Strooi wat lichte bruine suiker op elk lapje spek
- Daarna bestrooi de bacon crackers rijkelijk met de Meatpal BBQ kruiden
- Snij de jalapeño’s in lapjes. Als je van héél pittig houdt dan laat je de zaadlijst zitten, anders verwijder je deze. Lek op elke bacon cracker een lapje jalapeño
- Plaats je rekje met bacon crackers op de smoker en laat het gedurende 30min op 135°C roken.
De suiker en rub gaat mooi versmelten in het vet dat het spekje gaat afgeven. De jalapeño gaat inkrimpen en je Bacon Cracker is klaar. Ik eet ze het liefst warm maar koud gaat ook.
Als kerst op de taart kan je op de bacon crackers nog een streepje van onze Braai Red Sauce doen. De zurige toets gaat perfect met de spicy, zoete smaak van de bacon cracker