Pulled Pork Bitterballen

Benodigdheden

Voor de vulling (ragout)

Voor de bouillon

Om te paneren

 

INSTRUCTIES

Pulled Pork maken

Zorg dat je voldoende pulled pork hebt om een mooi rijkelijke pulled pork bitterbal te maken. Pulled pork lijkt een hele uitdaging, maar we hebben een recept geschreven waardoor het niet kan mislukken

Bouillon maken

Kook het water samen met Beef rub zodat alles goed is ingekookt.

Ragout maken

Plaats de gelatine blaadjes in een bakje met koud water. Dit moet zo’n 5min weken.

We gaan een roux maken die voor de binding in de ragout gaat zorgen. Smelt de boter in een kookpot en fruit de sjalot aan. Doe er dan al roerende de bloem bij. Bak de roux door op een laag vuur tot als het naar koekjesdeeg begint te ruiken. Op die manier vermijdt je dat de ragout naar bloem zal proeven.

Doe daarna de bouillon in de kookpot. Doe dit al roerend om klonters te vermijden. Wanneer roux volledig in de bouillon is opgelost doe je er de slagroom bij. Neem daarna de gelatine blaadjes uit het water en knijp het water er uit. Voeg ze toe aan de kookpot en meng deze door de ragout. Als laatste voeg je er de pulled pork aan toe. 

Proef de ragout en breng eventueel op smaak met onze Steak & Burger rub (wist je dat deze geen extra suiker bevat en dat je deze rub als peper & zout in de keuken kan gebruiken?)

Plaats de kookpot nu gedurende enkele uren of zelf een nacht in de koelkast. De ragout moet volledig opgesteven zijn om er pulled pork bitterballen van te maken.

Pulled pork bitterballen maken

Om er voor te zorgen dat de pulled pork bitterballen een krokante buitenkant hebben gaan we ze paneren. Zet volgende ingrediënten langs elkaar om vlot te werken:

  1. het paneermeel met daar onder 1 el Meatpal BBQ rub gemengd
  2. het eiwit, los geklopt
  3. de panko

Verdeel de ragout in gelijke delen. Dit doe je gemakkelijk met een ijsschep. Schep met de ijsschep de ragout uit de pot en knijp de ‘klompjes’ uit op een bord of een bakplaat en start het paneren:

  1. rol de klompjes tot een mooi bolletje.
  2. rol het bolletje door het paneermeel.
  3. rol het bolletje vervolgens door het eiwit zodat de panko kan blijven kleven.
  4. rol het bolletje als laatste stap door de panko.

Vries nu alle pulled pork bitterballen in alvorens ze te frituren. Bak de pulled pork bitterballen in een frituurpan gedurende 3-5min (afhankelijk van de grote) in een frituurpan op 180°C.

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.