Popcorn op de BBQ

Popcorn op de BBQ is super simpel te maken en iedereen lust het. In onze passage bij Welcome To The AA (episode #263) hadden we het over dat er men creatiever moet leren omspringen met de BBQ. Veel mensen hebben een heel goed (en duur) toestel maar limiteren zich nog tot het grillen van vlees.

Wanneer je je barbecue aansteekt kan je evengoed nuttig gebruik maken van de hitte om een leuke apéro hapje te maken. Popcorn is iets heel toegankelijk en je kan heel makkelijk je eigen smaakprofiel creëren.

Benodigdheden

  • Een barbecue met deksel 
  • Een pot met deksel die op de BBQ kan
  • Popcorn maïs
  • Neutrale olie met een hoog rookpunt (vb: Maïsolie)
  • Ja favoriete BBQ rub. Vb: Meatpal of Wingman
  • Een grote kom om in te mengen.

Instructies

Steek je BBQ aan en zet tegelijkertijd ook al je pot met deksel op de gril zodat deze kan opwarmen. Het is belangrijk dat de pot goed heet is: de popcorn gaat pas poppen wanneer de pan zo’n 200°C is. Wij werkten op een temperatuur van zo’n 200-210°C. 

Wanneer je BBQ op temperatuur is en je pannetje is opgewarmd doe je er een scheutje olie in. Laat de olie opwarmen en doe er daarna wat popcorn maïs in. Zet de deksel er op en doe de BBQ toe. Het is nu wachten tot als de popcorn gepopt is.

Na zo’n 5-7 min kan je al eens voorzichtig kijken naar de popcorn. Als deze nog niet is gepopt doe je alles terug toe en wacht je nog wat langer. Je kan gerust eens met het pannetje schudden zodat alles maïskorrels zeker goed poppen. 

Wanneer alles is gepopt is de popcorn klaar en moeten we hem enkel nog een smaak geven. Giet de popcorn in een grotere kom. Doe er een klein beetje olie over, of spuit de popcorn in met bakspray, en meng alles zodat deze goed kleeft.

Heb je graag een zoete/hartige smaak dan kruid je de popcorn met onze Meatpal BBQ rub. Hou je van zout dan kan je de Wingman BBQ rub gebruiken. Doe vooral je eigen ding en wees echt niet de zuinig met je rub, de popcorn kan wel wat verdragen.

Meng alles met de kruiden goed door elkaar presenteer het op een bordje of in een kom en kruid nog eens af. 

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.