Esquites (Mexicaanse maissalade) recept

Esquites is eigenlijk niet meer of minder dan gegrilde mais. Wij hebben het gerecht leren kennen tijdens onder doortocht in Texas waar het beter bekend is als elotes. Gegrilde mais is een klassiek Mexicaans streetfood gerecht dat bij elke BBQ maaltijd past. 

De mais hoeft niet van de barbecue te komen. Je kan deze ook koken. Maar een gegrilde mais op de BBQ die zachtjes aangeblakerd is boven hete kolen geeft naar onze mening de beste smaak.

Wij hebben er alvast een lekkere salade van gemaakt.

Benodigdheden

  • 4-5 maiskolven
  • 62g Parmigiano-Reggiano (alternatieven: feta, Grana Padano Pecorino)
  • 31g zure room
  • 31g mayo
  • 31g koriander
  • 1tl Meatpal BBQ rub
  • 1 limoen
  • Barbecue om te grill
  • houtskool
  • mes
  • een kom om te mengen

INSTRUCTIES

Bereid je bbq voor om te grillen

Zorg voor een open vuur waar je de maiskolven boven kan grillen. Wij gebruikten een Weber kettle en zorge voor een warme en koude zone. Maar je zou even goed een een kampvuur kunnen gebruiken. 

Grill de mais

Als er nog bladeren aan de mais zitten dan trek je deze naar achter. Gril de mais boven het vuur een draai de mais continue om tot de mais gaar is. Het is de bedoeling dat de mais zal beginnen kleuren zodat je een lekkere gerookte, barbecue, smaak krijgt.

Na een 10-tal minuten is de mais gaar en hebben we en mooie ‘char’ op onze maiskolven. 

Gebruik een mes om de mais van de kolf af te snijden en doe deze in een kom om te mengen. 

Voeg de zure room, mayo, de kaas en de Meatpal kruiden toe in de kom. Meng alles goed door elkaar. Deze stap moet je afwerken naar eigen smaak. Als het te droog is kan je mayo en zure room toevoegen. Breng het geheel op smaak met een limoensap.

Enjoy!

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.