Smoked Salsa

Smoked Salsa. Een bijgerecht dat hier wel eens op tafel komt. Meestal als snack met chips maar je kan het ook als topping gebruiken op bijvoorbeeld een pulled beef taco. Tot voor kort kochten we altijd salsa in de winkel maar tegenwoordig maken we onze salsa zelf. Om onze Salsa een extra twist te geven smoken we de groenten op de barbecue.

Dit recept is leuke basis en kan je gerust omvormen naar je eigen smaak. Je kan experimenteren met verschillende soorten tomaten. Of ga aan de slag met andere soorten pepers. 

Benodigdheden

  • 500g tomaten. Wij gebruikten Roma tomaten.
  • 1 à 2 groene Jalapeño pepers. Voel je vrij om andere soorten pepers te gebruiken
  • 2-3 rode uien. Je kan dit perfect met witte uien doen.
  • 1 limoen
  • optioneel: look
  • optioneel: koriander
  • Blender
  • Smoker op 110°C
  • Meatpal BBQ rub
  • Barbecoa Base For Taste

Instructies

Zorg dat je smoker aan staat om de groenten gedurende 90-120min te roken. We gebruikten deze keer de pellet gril met appelhout om een zachte rooksmaak te krijgen.

Maar je kan even goed een ander soort pellets gebruiken of de offset  met eikenhout voor een meer krachtige smaak. 

Snij je groenten in grote stukken en leg ze op de smoker. Om ze gemakkelijk van de smoker te halen gebruikten wij een kleine gril om onze groenten op te leggen. 

Rook de groenten gedurende 90-120min om een goede rooksmaak in de Smoked Salsa te verkrijgen. De groenten donkerder worden en wat krimpen. Het is niet de bedoeling om de groenten volledig te drogen op de smoker. Ze moeten nog altijd vochtig zijn om er te zorgen dat je Smoked Salsa niet droog is. Haal de groenten van de smoker en laat ze afkoelen.

Doe alles nu in een blender en knijp er een volledig limoen in uit. Voeg 1el Meatpal BBQ rub en 1el Base for taste van Barbecoa toe in de blender.

Optioneel: voeg een teentje look aan toe en/of koriander.

Blend het geheel tot de gewenste consistentie. Verdeel je smoked salsa in potjes en bewaar het in de koelkast. 

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.