Jalapeño poppers op de smoker

Warme zomeravonden roepen om smaakvolle lekkernijen, en wat is er beter dan de verleidelijke smaak van jalapeño poppers rechtstreeks van de barbecue?

In deze blogpost onthullen we het geheim om de perfecte BBQ Jalapeño poppers te maken.

Benodigdheden

  • BBQ of Smoker indirect op 140°C.
  • Rookhout
  • Roomkaas. Ik gebruik Philadelphia.
  • Meatpal BBQ rub. Of gebruik je favoriete rub!
  • Limoen of citroensap.
  • Dunne speklapjes
  • Mes
  • Lepel

Instructies

Je kan dit op eender welke BBQ doen zolang je maar een indirecte setup hebt. In het geval van een kamado of kettle gebruik je rookhout voor de rooksmaak. Zorg dat je BBQ of smoker draait op 140°C. 

Snij de jalapeño’s in het midden door en verwijder de zaadlijst en het witte vlies. Dit zijn de twee delen in een jalapeño peper waarin de capsaïcine zit die voor een pikante smaakt zorgt. 

Doe de roomkaas in een mengkom, voeg er 2 eetlepels Meatpal rub aan toe en een kleinscheutje limoen- of citroensap voor het geheel op te frissen. Meng alles door elkaar. Vul met een lepel de doorgesneden jalapeño’s en omwikkel ze daarna met een lapje spek. 

Wanneer de jalapeño’s omwikkeld zijn met spek zet je ze rijkelijk in de rub. We gebruiken de Meatpal rub want deze is perfect hiervoor. De zoete toets in de rub gaat perfect samen met de hitte van de peper. Maar gebruik gerust je favoriete rub, of combineer 1 of 2 rubs. 

Plaats de jalapeño’s poppers op je smoker gedurende 60-90min. Het is super gemakkelijk als je een rekje hebt waar je de jalapeño’s poppers op kan leggen. Zo kan je alle poppers in één keer op de BBQ plaatsen. 

Het doel is om het spek mooi te kleuren en de jalapeño te garen tot als die mals is. Serveer ze direct van de barbecue. En als ze het allemaal overleven kan je ze de dag nadien koud eten.

Als je dit een leuk recept vind volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we american style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.