Benodigdheden
Voor de vulling (ragout)
- 75 gr boter
- 75 gr bloem
- 500 ml runderbouillon (zie verder)
- 3 blaadjes gelatine
- 50 ml slagroom
- +/-400 gr pulled pork, fijngesneden (zo maak je Pulled Pork die niet kan mislukken)
- 1 sjalot, fijn gesneden.
Voor de bouillon
- 2 el Beef rub
- 500 ml water
Om te paneren
- 150 gr paneermeel
- 1 el Steak & Burger rub
- 2-3 el Meatpal BBQ rub of Beef rub
INSTRUCTIES
Pulled Pork maken
Zorg dat je voldoende pulled pork hebt om een mooi rijkelijke pulled pork bitterbal te maken. Pulled pork lijkt een hele uitdaging, maar we hebben een recept geschreven waardoor het niet kan mislukken.
Bouillon maken
Kook het water samen met Beef rub zodat alles goed is ingekookt.
Ragout maken
Plaats de gelatine blaadjes in een bakje met koud water. Dit moet zo’n 5min weken.
We gaan een roux maken die voor de binding in de ragout gaat zorgen. Smelt de boter in een kookpot en fruit de sjalot aan. Doe er dan al roerende de bloem bij. Bak de roux door op een laag vuur tot als het naar koekjesdeeg begint te ruiken. Op die manier vermijdt je dat de ragout naar bloem zal proeven.
Doe daarna de bouillon in de kookpot. Doe dit al roerend om klonters te vermijden. Wanneer roux volledig in de bouillon is opgelost doe je er de slagroom bij. Neem daarna de gelatine blaadjes uit het water en knijp het water er uit. Voeg ze toe aan de kookpot en meng deze door de ragout. Als laatste voeg je er de pulled pork aan toe.
Proef de ragout en breng eventueel op smaak met onze Steak & Burger rub (wist je dat deze geen extra suiker bevat en dat je deze rub als peper & zout in de keuken kan gebruiken?)
Plaats de kookpot nu gedurende enkele uren of zelf een nacht in de koelkast. De ragout moet volledig opgesteven zijn om er pulled pork bitterballen van te maken.
Pulled pork bitterballen maken
Om er voor te zorgen dat de pulled pork bitterballen een krokante buitenkant hebben gaan we ze paneren. Zet volgende ingrediënten in een bakje langs elkaar om vlot te werken:
- het paneermeel met daar onder 1 el Steak & Burger rub gemengd
- 3-tal eetlepels Meatpal BBQ rub
- het eiwit, los geklopt
- de panko
Verdeel de ragout in gelijke delen. Dit doe je gemakkelijk met een ijsschep. Schep met de ijsschep de ragout uit de pot en knijp de ‘klompjes’ uit op een bord of een bakplaat en start het paneren:
- rol de klompjes tot een mooi bolletje.
- rol het bolletje door het paneermeel.
- rol het bolletje door de Meatpal BBQ rub.
- rol het bolletje vervolgens door het eiwit zodat de panko kan blijven kleven.
- rol het bolletje als laatste stap door de panko.
Vries nu alle pulled pork bitterballen in alvorens ze te frituren. Bak de pulled pork bitterballen in een frituurpan gedurende 3-5min (afhankelijk van de grote) in een frituurpan op 180°C.
Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten.
Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.
Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.