Snake River Farm het gegeerde merk in competitie BBQ

Snake River Farm is een Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in het fokken van rundvee en varkens van topkwaliteit. Ze zijn vooral bekend om hun Snake River Farm briskets. Die worden beschouwd als een van de beste briskets ter wereld.

Een brisket is het borststuk van een rund en is één van de moeilijkste stukken vlees om te bereiden. Maar als het goed wordt gedaan, kan het resulteren in een ongelooflijk sappig en smaakvol stuk vlees. En dat is precies wat je krijgt als je kiest voor een Snake River Farm brisket.

Kwaliteit is geen toeval

Het geheim van de Snake River Farm brisket is het ras van het rund waarvan het afkomstig is: de American Wagyu. Dit runderras is een kruising tussen het Japanse Wagyu-rund en het Amerikaanse Angus-rund en staat bekend om zijn hoge mate van marmering. Dit betekent dat er veel vet door het vlees heen loopt, wat resulteert in een ongelooflijk sappig en mals stuk vlees.

Kwaliteit is geen toeval zeg ik wel eens en SRF bevestigd dit dan ook. De hoogste gradatie in de US voor rundvlees is USDA Prime. Elk stuk rundvlees van SRF overstijgt deze klasse. Om zich beter te oriënteren gebruikt Snake River Farm het Japanese classificatie systeem om hun rundvlees te scoren: Beef Marbeling Scale (BMS).

De kwaliteit komt er in de eerste plaats omdat de stamboom ontstaan is door stieren uit het hoogste segment van Wagyu te importeren. Verder controleert en perfectioneert SRF elke detail in de hele supply-chain. De runderen worden groot gebracht op ranches met cowboys en verzorgingspersoneel. De runderen worden verwerkt in verwerkingsbedrijven die ze in eigen beheer hebben. Ze houden enorm veel data bij van alle runderen in de kudde zodat ze het fokprogramma kunnen optimaliseren en dat het care-team ze een verzorging op maat kan aanbieden.

De basis voor succes

Het is dus niet voor niets dat BBQ competitie teams graag een SRF brisket maken op een wedstrijd. De SRF brisket heeft elk kampioenschap gewonnen. Gaande van de Jack Daniels World Championship tot en met de American Royal. We zijn dus zeer enthousiast dat onze sponsor Carmans ons in het seizoen van 2023 zal voorzien van Snake River Farm briskets.

Als je op zoek bent naar een speciale maaltijd voor een bijzondere gelegenheid, dan is een Snake River Farm brisket zeker het overwegen waard. Je kunt ze online bestellen bij Atelier François en thuis laten bezorgen. Als je eenmaal hebt geproefd van de ongelooflijke smaak zul je begrijpen waarom ze zo speciaal zijn.

Als je dit een leuk recept vind maak het voor je familie en vrienden. Vertel er vooral over en volg ons op Facebook en/of Instragram voor meer van dit. Zo help je ons groeien en kunnen we American style barbecue beter promoten. 

Wanneer je je inschrijft (gratis) op onze nieuwsbrief ben je lid van de Braai community en blijf je al eerste op hoogte van onze recepten en avonturen. Wij spammen je niet maar delen nu en dan wel eens een kortingscode uit voor onze webshop.

buy our not-yet-famous BBQ shirts

Koop één van onze BBQ shirts en help ons om low & slow BBQ populair te maken. Het zijn van die kleine dingetjes die helpen.

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.