Pork Belly Burnt Ends

Wie kan er nu niet van buikspek houden. Blokjes buikspek die stevig zijn gekruid en traag zijn gegaard op de smoker. Super easy om te maken.

BENODIGDHEDEN

  • Een lap buikspek
  • Snijplank
  • Een scherp mes
  • MeatPal BBQ rub
  • Braai Red Sauce
  • BBQ die voorverwarmd is op +/-135°C en klaar is voor indirect te garen
  • Een bak om de vlees en de kruiden te mengen.
  • Een plantenspuit met je favoriete spray
  • Optioneel: een rekje om de blokjes buikspek op te leggen

INSTRUCTIES

Het vlees voorbereiden

Aan je lap buikspek zal waarschijnlijk de zwoerd er nog aanhangen. De zwoerd is eigenlijk de huid van het varken. Verwijder met een scherp mes de zwoerd en portioneer het buikspek in blokjes van +/- 5cm.

Leg de blokjes in een bak en strooi er een stevige laag MeatPal BBQ rub over. Schud alles eens goed door elkaar zodat de blokjes goed bedekt zijn in BBQ kruiden. 

Time to Q

Laat de rub een 15-tal minuten intrekken en leg de blokjes daarna op de smoker met de vetkant omhoog. Als je een grillrekje hebt kan je de blokjes op het rekje leggen, dat maakt het makkelijker om alles in eens van en op de BBQ te leggen.

Laat gedurende enkele uren de BBQ zijn werk doen. Wanneer de rub droog begint te lijken start je met elke 30min de blokjes te sprayen.

Burnt ends afwerken

Wanneer de interne temperatuur van het vlees zo’n 95°C heeft bereikt haal je de blokjes van de BBQ en leg je ze in een kom. 

Strooi er nog eens een laagje MeatPal BBQ rub over en bedek daarna de blokjes met een stevige laag Braai Red Sauce. Schud het geheel eens goed door elkaar zodat alle vlakken van de blokjes goed bedekt zijn met saus

Zet de pan nu, onbedekt, op de smoker en laat alles nog een uurtje garen zodat de sauce mooi gekarameliseerd is. 

Smakkelijk Eten!

Volg ons op Facebook en Instagram als het leuk vind wat we hier doen. Moest je de burnt ends zelf eens maken laat ons dan weten hoe het is afgelopen.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.