Smoked Salsa. Een bijgerecht dat hier wel eens op tafel komt. Meestal als snack met chips maar je kan het ook als topping gebruiken op bijvoorbeeld een pulled beef taco. Tot voor kort kochten we altijd salsa in de winkel maar tegenwoordig maken we onze salsa zelf. Om onze Salsa een extra twist te geven smoken we de groenten op de barbecue.
Dit recept is leuke basis en kan je gerust omvormen naar je eigen smaak. Je kan experimenteren met verschillende soorten tomaten. Of ga aan de slag met andere soorten pepers.
Benodigdheden
- 500g tomaten. Wij gebruikten Roma tomaten.
- 1 à 2 groene Jalapeño pepers. Voel je vrij om andere soorten pepers te gebruiken
- 2-3 rode uien. Je kan dit perfect met witte uien doen.
- 1 limoen
- optioneel: look
- optioneel: koriander
- Blender
- Smoker op 110°C
- Meatpal BBQ rub
- Barbecoa Base For Taste
Instructies
Zorg dat je smoker aan staat om de groenten gedurende 90-120min te roken. We gebruikten deze keer de pellet gril met appelhout om een zachte rooksmaak te krijgen.
Maar je kan even goed een ander soort pellets gebruiken of de offset met eikenhout voor een meer krachtige smaak.
Snij je groenten in grote stukken en leg ze op de smoker. Om ze gemakkelijk van de smoker te halen gebruikten wij een kleine gril om onze groenten op te leggen.
Rook de groenten gedurende 90-120min om een goede rooksmaak in de Smoked Salsa te verkrijgen. De groenten donkerder worden en wat krimpen. Het is niet de bedoeling om de groenten volledig te drogen op de smoker. Ze moeten nog altijd vochtig zijn om er te zorgen dat je Smoked Salsa niet droog is. Haal de groenten van de smoker en laat ze afkoelen.
Doe alles nu in een blender en knijp er een volledig limoen in uit. Voeg 1el Meatpal BBQ rub en 1el Base for taste van Barbecoa toe in de blender.
Optioneel: voeg een teentje look aan toe en/of koriander.
Blend het geheel tot de gewenste consistentie. Verdeel je smoked salsa in potjes en bewaar het in de koelkast.