BBQ bij Fette Saus in Philadelphia

Fette Sau (Duits voor dik varken) ligt in een leuke buurt van Philadelphia waar je een uitgebreide keuze aan eetgelegenheden kan vinden. Bij het binnenkomen in het restaurant merk je meteen dat de tafels bezet zijn door jong en oud. Zoals (bijna) overal in de US ontvangt een gastheer of vrouw je die je een uitleg geeft over het concept en je vervolgens een tafel toekent.

Je begint aan de toonbank waar je jouw keuze van het menu doorgeeft, startend met vlees. Je hebt de keuze uit alle klassiekers: brisket, ribs, pork, worst, kip etc..  Daarna schuif je door naar de bar waar de hippe bartender je drankjes noteert en afrekent. De whiskey liefhebber zal zich er helemaal thuis voelen, want Fette Sau heeft een zeer uitgebreide kaart met zo’n +200 whiskeys.

Wij kozen een brisket sandwich, de St-Louis ribs, hot sausage en een lapje brisket apart met als side dishes: potato salad en mac & cheese. 

Het valt meteen op dat de bark op het vlees hier serieus genomen wordt. Alle vleesjes worden dry-rubbed opgediend. Dit betekent dat ze het zonder saus leveren. De sausjes staan gewoon op tafel en kan je zelf toevoegen als je dat wenst.

De brisket en de aardappelsalade was voor ons de minst succesvolle keuze van het menu. De brisket was te droog en de mosterd in de aardappelsalade te scherp. Maar dit staat niet in de weg dat alles op onze tray puur en smokey was en dat we heel gelukkig van tafel kwamen.

Ben je in Philly? Fette Sau is zeker een bezoekje waard, ze hebben ook een filiaal in NYC moest je daar zijn.

Wil je zelf eens zo’n American Style Low & Slow BBQ menu proberen in België? Wij leveren low & slow BBQ in heel Vlaanderen. Meer info kan je hier vinden.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.