Sonny’s famous cheese steaks in Philadelphia

Wanneer je naar Philadelphia gaat dan wil je de klassieke trekpleister bezoeken zoals de Liberty Bell, de Independence Hall of wil je de trappen beklimmen zoals Rocky dat in zijn film deed. 

Nadat je dit allemaal hebt bezocht is het namelijk het perfecte moment voor je Philly cheesesteak. Als je de online blogs moet geloven vind je de beste steaks in het zuiden van Philly. Maar gelukkig moet je helemaal niet zo ver afzakken…

Sonny’s ligt recht in het hart van the Old City. Deze locatie trekt veel toeristen aan maar het is allesbehalve een tourist trap. Of je nu een local bent of een bezoeker van de stad, bij Sonny willen ze je een cheesesteak serveren die wat van een hoger niveau is als die van een food chain of een kraam op de straat.

Wij zijn bij Sonny’s terecht gekomen door enkele mensen op straat aan te spreken en naar een referentie te vragen. We kregen te horen dat ze één van de populaire plaatsen waren maar dat we een lange wachtrij konden verwachten. We hadden blijkbaar geluk: de tent zat volledig vol maar er stonden maar een 7-tal mensen voor ons in de rij. 

Je merkt al snel dat de dingen vooruit moeten gaan. Op het menubord lees je de uitleg over hoe je steak moet bestellen “Beef or Chicken”, “Like cheese? Which one?”, “Like Onions? Say “With”. In de rij waar je aanschuift staat duidelijk op een bord vermeld dat je je menukeuze klaar moet hebben samen met je geld. Tegelijkertijd hoor je een luide schorre stem one hundred twenty one brullen. En enkele seconden later zijn one hundred twenty two and three al aan de beurt.

Nu is het aan ons: wij bestelden een klassieke beef cheesesteak. Eentje met provolone en mozzarella kaas with ajuin. Biep biep… Oef, de bestelling is gelukt. In het drukke maar toch gezellige zaaltje kwam een tafeltje vrij waar we ons konden zetten. 

One hundred thirty one… Bingo dat zijn wij.

Sonny’s Famous Steaks
228 Market St
Philadelphia, PA 19106
www.sonnyscheesesteaks.com

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.