4 Rivers Smokehouse in Tallahassee

Onze vorige BBQ stop was bij Fette Sau in Philadelphia, nu zijn we in Tallahassee bij 4 Rivers Smokehouse beland. Ze hebben in totaal 13 vestigingen in Florida waardoor we het in eerste instantie beschouwden als een keten en we er niet onmiddellijk zouden naartoe gaan. 

Door wat meer over hen te lezen, leerden we dat alles nog family owned is en dat de oprichter, John, ook eerst een carrière had in corporate wereld. We konden ons er dus een beetje aan relateren.

Bij het binnen komen merk je wel dat ze niet aan hun proefstuk toe zijn. Er is weinig tot niets geïmproviseerd, alles is netjes afgelikt en hoewel er niet veel volk was voelde je de flow van het restaurant. De LED schermen met het menu geven je wel een McDonalds’s gevoel. Tegelijkertijd staan de sauzen hier gewoon op de tafels zoals in elk andere BBQ restaurant. 

Je begint je bestelling rechts bij de vleesjes, waar boven de toonbank een bordje met uitleg hangt dat je kan kiezen tussen “the flat” en “the point” van de brisket. The flat doorgaans is wat magerder en mogelijks wat droger van structuur dan the point. 

Je schuift door naar links om je sides te kiezen en uiteindelijk de kassa te passeren. Omdat de ribben uitverkocht waren ging ik voor een schotel met 2 vleesjes en 2 sides: smoked sausage, brisket (point) met mac & cheese en maïsbrood.
Alle vleesjes, behalve de pulled meats, worden live voor je ogen gesneden. Het water kwam ons dus al in de mond op het moment dat je het mes door de sappige brisket ziet glijden.

Het beste op mijn tray was de brisket. Ze gebruiken hier Black Angus als ras en dat proef je wel: helemaal niet droog, een lekkere rundsmaak met een pittige, zoutige bark. De mac & cheese was zacht en de kaas bleef goed aan de pasta plakken.

De pulled chicken, die eerder machinaal fijn gehakt was in plaats van gepulled, was voor Sandy de topper. De gehakte structuur was zelfs een pluspunt. We waren fier op het moment dat we de koolsalade proefden. De smaak van onze koolsalade in de takeaway is heel gelijkaardig met wat we hier zagen. Enkel zijn onze groentjes fijner gesneden.

Wil je zelf eens zo’n American Style Low & Slow BBQ menu proberen in België? Wij leveren low & slow BBQ in heel Vlaanderen. Meer info kan je hier vinden.

4 Rivers Smokehouse
1817 Thomasville Rd #100,
Tallahassee, FL 32303
www.4rsmokehouse.com/fsu-tallahassee

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.