The Pit Room heeft old-school hout gestookte BBQ

Het was eerder toeval dat ons in The Pit Room in Houston bracht. We gingen onvoorbereid naar Houston omdat we dachten dat in zo’n grootstad er altijd wel keuze is. Niets is minder waar want de BBQ restaurants sluiten er op maandag en dinsdag. Ze openen op woensdag tem zondag en sommigen openen op donderdag pas de deuren.

The Pit Room is 7 dagen per week open voor ontbijt, lunch en dinner. Want “we need to roll the numbers” wist iemand van hun pit crew me te vertellen toen ik de rondleiding kreeg.
Dat laatste dat doen ze ook: er gaan dagelijks 50 briskets de smoker op en tegen het weekend zijn er dat een 75-tal. Nog straffer: op Amerikaanse feestdagen gaat  dat over de 100 en gebruiken ze een 3de smoker die buiten op stand-by staat.

Hier werken ze de klok rond met een dag en nacht crew. Wij waren er rond 20u en op dat moment lagen er al briskets op de smoker en gingen de worsten er net op. Om hun kwaliteit te verzekeren gebruiken ze voor hun beef U.S.D.A prime en voor de pork het Berkshire-Duroc ras. Zoals de meeste ligt post oak hier op hopen als brandstof voor hun op maat gemaakte stick burners.

Je merkt onmiddellijk een ander soort ambiance wanneer je het terrein op stapt. Alles is meer robuust, minder afgelikt zoals bij 4 Rivers Smokehouse in Tallahassee. Mensen lopen binnen buiten met plateau’s vol vlees en de geur van branden hout kan je niet negeren. Je kan buiten, in de aanpalende schuur, nog mee genieten van een privé feestje waar ze de catering voor verzorgen

Uiteindelijk stap je binnen en onmiddellijk loop je in op een meute hongerige carnivoren die netjes in een rij staan aan te schuiven. Zoals we zeiden: het is een georganiseerde chaos en vermits ze de enige tent zijn die open is, is het druk maar het gaat heel vlot vooruit. Het duurde geen 10min en het was onze beurt om te bestellen. Gelukkig waren enkel de beefribs uitverkocht en hadden we nog veel keuze.

Buiten het ijs en brood maken ze alles zelf klaar. Als één van de weinige restaurant maken ze hun eigen maïs tortillas.

We gingen voor een platter met 3 meats en 3 sides: brisket, rib, jalapeño cheddar pork sausage met een aardappelsalade, koolsalade en mac & cheese. Sandy nam een brisket taco en chips met queso blanco. 

Jammer genoeg vond ze haar keuze geen topper. De queso smaakte vooral naar zwarte peper. De huis gemaakte tortilla was super zacht en lekker maar er zat een topping (niet vermeld op de kaart) op die het het voor haar te pikant maakte.

Het vlees had alles wat je van één van de top rated zaken in Houston kan verwachten. De brisket leek wat muchy maar die gedachte verdween als snel wanneer het wegsmelt in je mond. De worst had een kruimige structuur en mooie balans tussen de kaas en de jalapeño’s. En de ribs waren tender zonder dat ze fall of the bone waren. Je krijgt hier 1 been van een St-Louis style rib inclusief het tipje van de rib. 

De queso vond ik zelf ook geen voltreffer maar verder was dit BBQ van een ander niveau dan dat we tot nu toe gegeten hadden.

Wil je zelf eens zo’n American Style Low & Slow BBQ menu proberen in België? Wij leveren low & slow BBQ in heel Vlaanderen. Meer info kan je hier vinden.

The Pit Room
1201 Richmond Ave, Houston, TX 77006
www.thepitroombbq.com

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.