Interstellar Barbecue is nummer de 1 in Austin

In de 6de editie van de Texas Monthly top 50 BBQ lijst zijn er maar liefst 3 BBQ restaurants uit Austin die in top 10 staan. Wij gingen op bezoek bij de nummer 1 in Austin: Interstellar BBQ.

Interstellar is een kleine bescheiden zaak dat is gelegen in een winkelcentrum. Was het niet door de 3 gigantische smokers op de parking dan reed je er snel aan voorbij. Ze zijn geopend van woensdag tem. zondag vanaf 11u en verkopen tot ze volledig zijn uitverkocht. Hun kwaliteit garanderen ze door vlees van hoge kwaliteit aan te kopen. En door elke dag hun producten rechtstreeks van de smoker te serveren. Ze garen ook altijd maar één soort vlees tegelijk op de smoker en zullen  dus nooit brisket met ribben mengen bijvoorbeeld. Dit is voor hun de enige manier om hun 100% te kunnen focussen op de gerechten. 

In vergelijking met andere restaurants staan er hier veel gerechten op de menukaart. Het dus supertof dat het zo gevarieerd is, tegelijkertijd wilt dit zeggen dat ze snel gerechten zullen uitverkopen omdat ze geen massa van alles maken. Wij waren er op een woensdag rond 16u20 en zo goed als heel hun assortiment van vlees was uitverkocht.

Dus als je genoeg keuze wilt dan raden we je aan om bij openingsuur in de rij te gaan staan. Wij hadden niet zo veel zin om bij 38°C in de brandende zon te gaan aanschuiven en namen vrede met datgene wat er nog was.

Gelukkig voor ons was er nog brisket in huis en nog enkele jalapeño cheddar sausages. Als sides kozen we klassiek voor een portie mac & cheese en een gerechte dat we ook op onze menukaart hebben bij Braai BBQ gerookte aarappelgratin.

Het is moeilijk te begrijpen hoe je je restaurant op de nummer 1 in Austin krijgt, maar na het eten van deze brisket begrijp ik er toch wel een groot deel van. Ze gebruiken certified agnus als rundsvlees en claimen hun brisket traditioneel te maken maar verder geeft pitmaster John Bates weinig prijs.

You take a throwaway cut like brisket and, if you put the right love and attention to it, you can end up with an amazing bite of food.

John Bates — austinchronicle.com

Moesten we kunnen, we zouden er twee keer op één dag gaan. Hoewel elk restaurant waar we geweest zijn een offset smoker gebruikt met post-oak en hun brisket op ‘traditionele wijze’ maakt was deze van een hoger niveau. Je zou verwachten dat de brisket op het einde van de dag toch net wat te ver is gegaard, of droger is, omdat die in de warmhoudkast ligt. Maar dit was gewoon nog perfect, een tenderness die we graag op onze BBQ wedstrijden willen afleveren. De smaak: een beefy flavour die niet piekt maar lang in blijft walsen in de mond.

De jalapeño sausage was helemaal anders dan wat we gegeten hadden in The Pitroom. De verhouding kaas/jalapeño en de kruiding was natuurlijk anders maar het grootste verschil was de textuur: het was geen kruimige worst waardoor het voor mij persoonlijk beter was. Bij Interstellar zijn ze trouwens overtuigd dat Duroc het beste ras is voor hun BBQ.

De side dishes vallen een beetje in de schaduw van de geweldige vleesjes op ons bord. Maar de mac & cheese mag je me elke week geven: het had een prachtige ronde smaak. Ze gebruiken hier Goud ipv Velveeta zoals op veel (alle?) andere plaatsen. De kaas bleef goed rond de pasta kleven, een krokantje als topping… Meer moet dat niet zijn.

De gerookte gratin was belachelijk lekker. Een beetje atypisch voor een amerikaan want ze voegen er geen kaas aan toe. De aardappelschijfjes worden flinter dun gesneden ipv. dikkere plakken. Verder is het room en veel rook!

Wil je zelf eens zo’n American Style Low & Slow BBQ menu proberen in België? Wij leveren low & slow BBQ in heel Vlaanderen. Meer info kan je hier vinden.

Interstellar BBQ
12233 Ranch Road 620 N
Suite 105
Austin, TX 78750
www.theinterstellarbbq.com

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.