5 manieren om een Alabama white sauce te gebruiken

Alabama White BBQ Sauce is een unieke saus die origineel komt uit Alabama, Verenigde Staten. Het is gemaakt met mayonaise, appelazijn en specerijen en geeft een frisse en tangy smaak aan elk gerecht. De saus is perfect voor barbecue, maar er zijn talloze andere manieren om deze heerlijke saus te gebruiken. Lees verder om te ontdekken hoe u deze veelzijdige saus kunt gebruiken in uw volgende maaltijd.

Waarom is een alabama white sauce wit?

Witte barbecue saus, aka Alabama White sauce, is hoofdzakelijk gemaakt van mayonaise en appelazijn. Hierdoor krijgt de saus zijn herkenbare witte kleur. Om de saus meer pit te geven kan je er verschillende specerijen aan toevoegen. De meest voorkomende smaakmaker is mierikswortel 

De saus is zeer veelzijdig en je het gebruiken op alles gaande van kip tot gegrilde groenten. 

 

Hoe gebruik je een alabama white sauce?

Gebruik het op gerookte of gegrillde kip

Alabama white sauce en kip is een perfect huwelijk. Geruchten vertellen dat dit de manier is hoe de white sauce destijds zijn plek heeft geclaimed in de wereld. ‘t Zal ruim een eeuw geleden zijn dat Big Bob Gibson in Decatur, Alabama zijn kippen vleugelde en gaarde op de BBQ. Wanneer de beestjes een rijkelijke bark hadden dompelde hij ze onder in zijn toen-nog-niet-zo-gekende-white-sauce

Tot op de dag van vandaag maakt head-chef Chris Lilly deze klassieker nog altijd in het Big Bob Gibson BBQ restaurant

Smeer het op een varkenshaasje

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.